9/30/2011

Roaring Twenties...

Al weken lang wachtte ik op de release van de film Midnight in Paris. En een paar weken geleden was hij er eindelijk! Samen met mijn mede-liefhebber voor Parijs (ja schatje!) heb ik de film gekeken, wat me opviel is dat we met z’n zessen (!) in de bioscoop zaten, wat ik totaal niet begreep want wát een leuke film was dat! Het gaat over een Amerikaanse schrijver die in Parijs is en verliefd wordt op de stad. Als hij ’s avonds een wandeling maakt om meer inspiratie te krijgen voor zijn boek wordt hij opgehaald door een paar feestende mensen in een oude Peugeot, vervolgens belandt hij in de jaren 20 en komt hij allerlei bekenden tegen van die tijd zoals Hemingway, Picasso en Dalí.

Het verhaal van de film is heel leuk maar wat mij verder erg aantrok was de mooie kleding in de film. De mode in de jaren 20 ( ook wel the roaring twenties genoemd) is zo verfijnd en heeft echt een eigen karakter. Als ik in die tijd zou leven had ik het wel geweten! Je ziet veel pailletten en glanzende stoffen. De jurkjes zijn niet strak maar vallen losjes om je lichaam, wat een verademing moet dat geweest zijn als je je bedenkt dat die vrouwen 30 jaar eerder nog strakke korsetten droegen, ik moet er niet aan denken!

Een van mijn favoriete actrices, Marion Cotillard, die je misschien ook wel kent van de films Nine en La Vie en Rose, speelt ook in deze film. Ze speelt de vriendin van Picasso. Nu is dat misschien niet een heel grote rol, maar ze is de perfecte Parisienne. Ze ziet er altijd prachtig uit in haar glanzende jurkjes en klassieke kapsel. Alleen al voor haar moet je deze film zien.

Als ik over 2 weken weer in Parijs ben ga ik op precies dezelfde plek staan als waar die schrijver is opgehaald, misschien mag ik dan ook even mee terug in de tijd, naar die gouden jaren 20...


Marion Cotillard in Midnight in Paris...Jaren 20 mode...

1 opmerking: